Grupa kucharzy i fryzjerów wyjechała na staż zawodowy do Hiszpanii

Po intensywnych przygotowaniach do wyjazdu, ustaleniu programu praktyk zawodowych, zaplanowaniu atrakcji do zwiedzania i na koniec spakowaniu walizek – grupa 16 stażystów wraz z opiekunami wyruszyła do Hiszpanii na staż zawodowy.

Zbiórka wszystkich uczestników stażu zaplanowana została w sobotę na godz. 20.00 w internacie CKiW OHP. Zweryfikowanie zostały wymiary i wagi walizek, nastąpiło sprawdzenie dokumentów, rozdanie biletów na lot, wydanie odzieży roboczej i materiałów naukowych na staż. Młodzież była doskonale przygotowana na wyjazd.

Wyjazd autokarem na lotnisko w Modlinie miał miejsce w niedzielę o godz. 1.00 w nocy, tam nasi podopieczni przeszli odprawę biletową i oczekiwali na lot. W Maladze wylądowali o godz. 12.30. – z lotniska zostali odebrani przez organizację przyjmującą i przewiezieni do Rezydencji Antonio Vico, gdzie oficjalnie rozpoczęli dwutygodniowy staż zawodowy z Erasmus+.

 

Stażyści otrzymali na miejscu pakiet ważnych informacji od osoby koordynującej projekt, wydano klucze do pokoi, rozdane zostały karty na przejazdy komunikacją miejską, omówiono ponownie regulaminy pobytu i zapoznano grupę z agendą stażu.

Mimo zmęczenia podróżą, już pierwszego dnia pobytu grupa przywitała się z Malagą zwiedzając przepiękny ogród botaniczny Botanico – Historico Jardin.

Czekamy na kolejne relacje z wyjazdu; jutro naszych stażystów czeka pierwszy dzień stażu zawodowego.

Projekt „Młody ślusarz i kucharz w Unii Europejskiej” współfinansowany jest przez Unię Europejską w ramach programu Erasmus+.



Koordynator projektu Emilia Klimowicz